Geens wil politie inbeslaggenomen spullen zelf laten gebruiken

Justitieminister Koen Geens (CD&V) wil dat de politie inbeslaggenomen en verbeurdverklaarde spullen van criminelen vaker zelf kan gebruiken. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

Geens geeft zelf het voorbeeld van voertuigen en gespecialiseerd IT-materiaal. Hij wil dat “middelen die aangewend zijn voor het plegen van criminele feiten ook kunnen worden aangewend voor het bestrijden van de criminaliteit”. De samenwerking tussen de politie en het Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverklaring zal uitgediept en geoperationaliseerd worden, luidt het.

Nog uit zijn beleidsnota blijkt dat Geens ook werkt aan de oprichting van een ‘marktenhof te Brussel’, dat uitspraken zal doen over rechtszaken tegen beurswaakhond FSMA, telecomwaakhond BIPT en andere marktregulatoren.

Het zou gaan om specifieke kamers voor marktzaken met rechters die speciaal voor hun marktenexpertise zijn aangeworven. Ook bepaalde beroepskwesties rond marktzaken, die nu voor de Raad van State komen, zouden voor het marktenhof zijn.

Bron » De Standaard