Vermassen: “Gaat tip met de postkoets naar Wallonië, misschien?”

Bij het parket vallen ze compleet uit de lucht na de verklaringen van advocaat Jef Vermassen. “Wij hebben geen weet van een tip die zou binnengekomen zijn twee weken geleden”, zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer, die het onderzoek naar de Bende van Nijvel leidt, “Laat staan van een gouden tip die tot de doorbraak zou kunnen leiden.”

Advocaat Jef Vermassen, die Bendeslachtoffer David Van de Steen verdedigt, liet eerder op de dag weten dat het volgens hem slechts een kwestie van tijd is vooraleer de zaak opgehelderd zal worden.

Vermassen heeft een tweetal weken geleden een tip binnengekregen die wel eens tot de waarheid zou kunnen leiden. De tip is volgens hem van zo’n doorslaggevend belang dat het de ‘gouden tip’ zou kunnen zijn.

Dat er mensen zijn in Aalst die weten hoe de vork aan de steel zit, dat verwondert de topadvocaat niet. Hij is wel verbaasd dat een verklaring die twee weken oud is, nog steeds niet is aangekomen bij de speurders. “Ik weet dat justitie soms veel tijd nodig heeft, maar moet deze tip misschien met de postkoets naar Wallonië?”, klinkt het laconiek.

De strafpleiter is er van overtuigd dat er nog steeds daders in leven zijn. “Sommigen niet in ons land. En we moeten er eerlijk in zijn: als die mensen in het nauw komen, dan kunnen die gevaarlijk zijn.”

Bron » Het Nieuwsblad