“Binnen jaar arrestaties in Bendedossier?”

Als er binnen dit en drie jaar een proces komt over de Bende van Nijvel, wil dat volgens meester Jef Vermassen zeggen dat er binnen het jaar nog arrestaties volgen in het dossier. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. “Anders kan er binnen drie jaar nooit een proces zijn”, klinkt het.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zei in de studio van VTM NIEUWS dat er binnen dit en drie jaar een proces komt over de Bende van Nijvel. Volgens Jef Vermassen, advocaat van Bende-slachtoffer David Van de Steen moeten de speurders dan toch een vermoedelijke dader in het vizier hebben.

Reus toch niet ontmaskerd?

Enkele dagen geleden raakte bekend dat een speurder eraan zou twijfelen dat de Reus van de Bende van Nijvel Chris B. is. Die zou nochtans, volgens zijn broer, op zijn sterfbed in 2015 gezegd hebben dat hij bij de Bende zat. “Het is weinig waarschijnlijk dat er ooit voldoende bewijzen komen dat Chris B. de Reus van de Bende van Nijvel was”, bevestigde een gerechtelijke bron aan Het Laatste Nieuws. “Eigenlijk zijn we 99 procent zeker dat hij het niét was, maar aan een dode man kan je uiteraard niets meer vragen”, zei een tweede bron dicht bij het dossier

 “Nooit zo hard gewerkt”

Minister Geens benadrukte nog dat het federaal parket aandringt op stilte. “Mensen zouden kunnen denken dat het dan over een doofpotoperatie gaat. Maar ik kan hen geruststellen: er is de afgelopen tien jaar nooit zo hard gewerkt op het Bendedossier als nu. De beste mensen zitten op het dossier”, aldus de minister.

Bron » VTM Nieuws