“Het gerecht kent de namen van nog zeker twee leden van de Bende van Nijvel”

Volgens advocaat Jef Vermassen kent het gerecht ook nog de namen van zeker twee andere leden van de Bende van Nijvel, naast de naam van de ‘Reus’, C. B. Dat zei hij vanmorgen op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Volgens Vermassen staan de namen al 20 jaar in het dossier, maar zijn ze nooit degelijk onderzocht. “Als je niet blind bent en je kijkt ernaar, dan zie je het.”

Afgelopen weekend brachten De Morgen en Het Laatste Nieuws naar buiten dat er mogelijk een grote doorbraak is in het dossier van de Bende van Nijvel. De broer van C. B. vertelde dat zijn broer op zijn sterfbed toegegeven heeft dat hij de ‘Reus’ van de Bende zou zijn.

“Ken die twee namen niet”

Procureur-generaal Christian De Valkeneer, hoofd van het Bende-dossier, reageerde op Radio 1 dat hij geen weet heeft van twee extra namen. “Ik ken die twee namen niet. Er zijn veel namen van rijkswachters in het dossier, maar deze concrete namen niet. Dus meneer Vermassen mag mij altijd contacteren.”

De Valkeneer noemde de nieuwe piste die nu onderzocht wordt, wel “geloofwaardig”. “We hebben een analyse gedaan van zijn dossier, en het is bevestigd dat de betrokkene (de ‘Reus’, red.) altijd om medische redenen afwezig was op het moment van de feiten van de Bende van Nijvel.”

Tientallen ex-collega’s van C. B. worden ondertussen ondervraagd – zowel bij de elite-eenheid Groep Diane als bij de lokale politie van Aalst, waar B. zijn carrière afsloot.

Bron » De Morgen