Gezocht: lapjes stof voor ‘Vraagdeken’

Ingrid Mulder is haar zus verloren bij één van de aanvallen van de Bende van Nijvel. Zij zit al jaren met enorm veel vragen en wil graag iets doen voor gelijkgestemden. Ze gaat een ‘Vraagdeken’ maken, een deken dat warme biedt aan mensen die met vraagtekens achterblijven. En jij kan helpen!

Vorige week ging de film “Niet Schieten”, over de Bende van Nijvel, in première. Eerder dit jaar was er ook veel media-aandacht voor ‘De Reus’. En dat doet wat met de nabestaanden van de slachtoffers. Eén van die nabestaanden is Ingrid Mulder uit Moorsele bij Aalst. Zij zet nu een project op poten om steun te bieden aan mensen die, net als haar, een open wonde hebben door een onopgelost misdrijf.

Ingrid vertelt dapper haar verhaal: “32 jaar geleden werd mijn zus vermoord in het Delhaize-warenhuis in de Parklaan in Aalst. Mijn twee zonen waren op dat moment bij haar en zijn toen ook bedreigd geweest. Wij hebben sindsdien al een lange weg afgelegd met procedures en onderzoekrechters. Recent kwam men opnieuw op het spoor van ‘De Reus’ en kregen we terug hoop, maar dat is uiteindelijk op niets uitgelopen. Ik was opnieuw diep teleurgesteld.”

Vanuit die teleurstelling ontstond een behoefte aan warme en omhulling, en daarom gaat Ingrid een symbolisch deken maken die de pijn met warmte kan verzachten. Ze doet daarvoor een oproep naar gelijkgestemden en iedereen die hen wil steunen:

“Stuur mij lapjes stof!” Dat mogen lapjes zijn van 20 bij 20 centimeter of meerdere lapjes van die grootte die al aan elkaar genaaid zijn. “Het kan gaan om een lapje dat gehaakt werd, gebreid, een recyclagestuk… Of het mag ook een deel van een kledingstuk zijn van de overleden of vermiste persoon”, specificeert de initiatiefneemster.

Je kan je lapje opsturen tot en met 30 november. Wanneer Ingrid alles aan elkaar heeft genaaid en het ‘Vraagdeken’ klaar is, zal het tentoongesteld worden. Waar dat zal zijn, hangt af van de grootte van het resultaat.

Stuur jouw lapje stof naar:

Project Vraagdeken
Lievevrouwstraat 8
9310 Moorsel

Bron » Radio 2