Na de film ‘Niet Schieten’, komt er een Witte Mars tegen falende justitie?

Op 9 november herdenkt Aalst de slachtoffers van de gruwelijke aanslag van de Bende Van Nijvel en er gaan nu stemmen op om een Witte Mars te houden op die herdenkingsdag. David Van de Steen staat achter het idee, maar kan het in zijn hoedanigheid als overlever niet zelf organiseren.

Volgens overlever David Van de Steen leeft het idee om een Witte Mars te organiseren in Aalst. “Ik krijg ongelofelijk veel warme reacties na het zien van de film Niet Schieten. Er zijn verschillende mensen die op 9 november een Witte Mars willen organiseren in Aalst tegen onze falende justitie en de aanhoudende corruptie”, zegt hij.

Op 9 november 1985 viel de Bende van Nijvel de Delhaize van Aalst aan. Sinds een tiental jaar worden de slachtoffers op 9 november herdacht in Aalst. Een Witte Mars zou een heel mooi gebaar zijn, vindt David. “Maar ik mag hier niet in beslissen. Er zijn meerdere families. Maar wie kan hier iets tegen hebben”, zegt hij.

Zijn vrouw, Nathalie Piron, zegt dat een Witte Mars zou moeten kunnen, maar dat de familie Van de Steen het initiatief niet kan nemen. Het ligt te gevoelig bij de nabestaanden. “Indien er een Witte Mars zou plaatsvinden op 9 november zullen wij aanwezig zijn”, zegt ze.

Bron » Het Laatste Nieuws