Francis le Belge steunt Emmaüs

Francis Vanverberghe, alias Francis le Belge en ook wel de laatste grote misdaadbaas van Marseille genoemd, heeft 85.000 Franse frank (ruim een half miljoen Belgische frank) overgemaakt aan de Emmaüsstichting, heeft zijn advocaat bekend gemaakt.

Francis le Belge had het geld enkele weken geleden ontvangen als schadevergoeding in een proces dat hij tegen de Franse staat had aangespannen. Het Europese hof van justitie had beslist dat de ‘peetvader’ te lang door de Franse justitie in voorarrest was gehouden.

Vanverberghe was in 1988 tot 4,5 jaar cel veroordeeld wegens vermeende betrokkenheid bij een heroïnetransport tussen Spanje en de Verenigde Staten. Begin april had de correctionele rechtbank in Marseille al bepaald dat er niet genoeg bewijzen waren en dat het onderzoek niet zuiver was verlopen.

Bron » Gazet van Antwerpen