Zoon procureur Bergen in beschuldiging gesteld

De woordvoerder van het Brusselse parket heeft dinsdag de inbeschuldigingstelling bevestigd van Philippe Demanet samen met twee andere verdachten. Het trio wordt verdacht van verzekeringsfraude. In het geval van Philippe Demanet zou het gaan om een valse verklaring van diefstal van en Porsche 911 in Spanje.

Philippe Demanet (33) is als deskundige verbonden aan het parket van Charleroi. De twee andere verdachten zijn Bernard Adam, een garagist uit Dampremy, en een zekere Romano. In het dossier lastens Demanet zouden ook de namen vallen van hoofdinspecteur Georges Zicot en van verzekeraar Thierry Dehaan die vorige week door het gerecht van Neufchâteau werden ingerekend in het kader van het nevenonderzoek in de zaak Dutroux.

Na zijn arrestatie betoogde Zicot dat hij het slachtoffer is van een afrekening omdat hij zich had ingelaten met de onfrisse praktijken van Demanet. Philippe Demanet, de zoon van de procureur-generaal van Bergen, zou in beschuldiging gesteld zijn wegens valsheid in geschriften en gebruik ervan in het kader van een zaak van oplichting in autoverzekeringen die hem 2,3 miljoen frank zouden hebben opgebracht.

Bron » Gazet van Antwerpen