“Bende van Nijvel mag niet verjaren”

De minister van Justitie, Marc Verwilghen, blijft hopen op een goede afloop van het onderzoek naar de Bende van Nijvel. “Ik laat de speurders voortzoeken, maar ik heb ze wel gevraagd dat ze, zodra ze het niet meer zien zitten, dat ook zouden bekendmaken. Ik verwacht ook veel van mijn voorstel om medewerkers van justitie , zoals ik de spijtoptanten liever noem, een beschermd statuut te geven. Ik begrijp de bezorgdheid van de nabestaanden over de verjaring van het Bende-dossier in november 2005.”

“Ik zal de ministerraad vragen of zulke feiten in de categorie van misdaden tegen de menselijkheid kunnen geplaatst worden. Daardoor worden ze onverjaarbaar”, zei Verwilghen gisteren na de bijeenkomst met de nabestaanden. Enkele uren voor de bijeenkomst had de raadkamer in Charleroi Philippe De Staerke, de enige verdachte in het Bende-dossier, officieel buiten vervolging gesteld.

Bron » De Standaard