Als Killer dood is, leeft alleen bendereus nog

Het Disaster Victim Identification team van de federale politie heeft gisteren met de civiele bescherming in het Bois de la Houssière in ’s Gravenbrakel een lap grond ter grootte van een voetbalveld klaargemaakt. Vandaag starten de echte zoekwerken naar het graf van de doder van de Bende van Nijvel.

Tussen 1982 en 1985 maakte de Bende 28 doden en daarvan zou Killer er 23 hebben afgeknald. De graafwerken zijn gebaseerd op vrij recente getuigenissen, die werden afgelegd na een oproep van de onderzoekscel.

“Als wij Killer daar vinden, dan kunnen wij zijn DNA vergelijken met het enige andere DNA-staal uit het Bendedossier, namelijk dat van de moordenaar van taximan Constantin Angelou. Angelou werd in januari 1983 in zijn taxi vermoord. Op 7 sigarettenpeuken in de asbak op de plaats waar de moordenaar van Angelou had plaatsgenomen, vonden wij hetzelfde DNA”, aldus de speurders.

Maar als Killer dood in het Bois de La Houssière ligt, dan denken de speurders dat van de drie kernleden van de Bende van Nijvel misschien nog alleen de Reus in leven is. De derde man, Oude genaamd, is volgens de schattingen vandaag de dag al diep in de zeventig en de onderzoekers achten het dan ook best mogelijk dat hij intussen overleden is.

Bron » Het Nieuwsblad