Vondst van lichaam Bende ‘zou logisch zijn

Het speurwerk in het ’Bois de la Houssière’ in ’s Gravenbrakel, waar wordt gezocht naar het lichaam van de vermeende ’killer’ van de Bende van Nijvel, wordt sinds donderdagnamiddag geconcentreerd op de plaats waar donderdagmorgen twee kogels en kogelhulzen werden opgegraven. Onderzoeksrechter Lacroix zou het “logisch” vinden om in die buurt binnenkort een lichaam te vinden.

“Het zou logisch zijn dat daar een lichaam wordt gevonden gezien de aanwijzingen die totnogtoe zijn verzameld. Deze stroken met dossierelementen zoals de vondst van de kogels nabij de plaats waar twee getuigen een lichaam zagen voor de Golf die door de bende werd gebruikt de avond van de overval op het Delhaize-warenhuis in Aalst op 9 november 1985”, aldus onderzoeksrechter Lacroix.

Onder coördinatie van het slachtofferidentificatieam is de civiele bescherming donderdagnamiddag begonnen met het laag per laag afgraven en verplaatsen van de grond op het stuk waar de kogels werden gevonden, ’Chapelle au Foya’ genaamd. De aarde wordt ter plaatse gezeefd om zo eventueel stukjes textiel op te sporen die niet door een metaaldetector kunnen worden gevonden.

Op de kogels en hulzen wordt intussen DNA-onderzoek verricht. Indien de stukken DNA-sporen vertonen, kunnen deze worden vergeleken met onder meer de genetische informatie die werd gevonden op de sigarettenpeuken die gevonden werden in de asbak van de auto van taximan Angelou. Hij had in januari 1983 in Brussel een klant opgepikt en werd dood in zijn auto teruggevonden voor het consulaat van Frankrijk in Bergen. Verwacht wordt dat de graafwerken nog minstens tot 6 oktober zullen voortduren.

Bron » Het Nieuwsblad