Proces-verbaal ondermijnt piste Cel Waals Brabant

Hoe liep dat nu af met de ‘killer’ van de Bende van Nijvel? Werd hij tijdens de laatste raid in Aalst getroffen door een politiekogel of niet. De krant De Morgen pakt op 16 oktober uit met een proces-verbaal van een verhoor op 12 november 1986 van één van de getuigen die justitie destijds de weg wees naar de in Ronquières in het kanaal gedumpte Bende-wapens.

Franck O. woonde in die tijd in een caravan langs het kanaal en werd in de nacht van 10 op 11 november 1985 gewekt door stoppende auto’s (meervoud) en pratende mannen die wat zakken in het water gooiden. Hij dacht eerst aan boeven en zegt aandachtig te hebben geluisterd naar wat de mannen tegen elkaar zeiden: “Ik hoorde het woord ‘dokter’ uitspreken (…). In de context van een zin als ‘non, ça va docteur.” Het is nu vooral wachten op de nieuwste hypothese van de speurders.

Bron » De Morgen