Politiebazen aangeklaagd voor banden met prostitutie

Twee Brusselse politie-officieren worden aangeklaagd, omdat ze zich mogelijk lieten omkopen door seksbazen. De klachten tegen de twee officieren worden behandeld door het Comité P, het Brusselse parket en de Algemene Inspectie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Een vrouwelijke officier die de politiediensten coördineert vanuit het commissariaat in de Hopstraat, zou in ruil voor luxevakanties naar Spanje een oogje dichtknijpen in de hoerenbuurt rond de Koninklijke Vlaamse Schouwburg.

Een andere commissaris zou het maffiamilieu van de pooiers tippen, in de buurt van de Louizalaan. Als wederdienst kan hij rekenen op gratis “tedere ontmoetingen” met een prostituee.

Het verhaal over de vrouwelijke politiecommissaris belandde intussen bij het Brusselse parket en het Comité P. Bij de Algemene Inspectie loopt nu al anderhalf jaar een moeizaam onderzoek tegen een commissaris die de plak zwaait in de buurt van de Louizalaan.

Hij zou volgens informatie uit het prostitutiemilieu al ruim tien jaar pooiers “van interessante politie-informatie voorzien”, aldus Het Laatste Nieuws.

Bron » De Morgen