Reisjes en seks voor politiebazen die oogje dichtknepen in hoerenbuurt

Na de onthutsende beelden over een stelende agent, twee weken geleden, dreigt de politiezone Brussel-Elsene weer zwaar in opspraak te komen. Tegen twee commissarissen werden klachten ingediend bij het Comité P, het Brusselse parket en de Algemene Inspectie (AIG) wegens bescherming van straatmadelieven en hun pooiers.

Twee Brusselse politie-officieren worden aangeklaagd, omdat ze zich mogelijk lieten omkopen door seksbazen. De klachten tegen de twee officieren worden behandeld door het Comité P, het Brusselse parket en de Algemene Inspectie. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Een vrouwelijke officier die de politiediensten coördineert vanuit het commissariaat in de Hopstraat, zou in ruil voor luxevakanties naar Spanje een oogje dichtknijpen in de hoerenbuurt rond de Koninklijke Vlaamse Schouwburg.

Een andere commissaris zou het maffiamilieu van de pooiers tippen, in de buurt van de Louizalaan. Als wederdienst kan hij rekenen op gratis “tedere ontmoetingen” met een prostituee.

Bij de Algemene Inspectie loopt nu al anderhalf jaar een moeizaam onderzoek tegen een commissaris die de plak zwaait in de buurt van de Louizalaan. Hij zou volgens informatie uit het prostitutiemilieu al ruim tien jaar pooiers “van interessante politie-informatie voorzien”, aldus Het Laatste Nieuws.

Het Brussels parket bevestigt dat het een tiental dagen geleden een klacht binnenkreeg over twee politiecommissarissen van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene. Het parket opende een dossier en stuurde het door naar het Comité P, het orgaan dat toeziet op de politiediensten. Het wacht nu het rapport af van het Comité P.

De woordvoerder van de Brusselse politie zegt dat een van de bewuste commissarissen kan bewijzen dat ze zelf betaalde voor haar verblijf in Spanje. “Gelukkig houdt de commissaris haar facturen bij”, zegt de woordvoerder.

“Ze kan bewijzen dat ze 1.410 euro betaalde voor een verblijf van drie weken in het Spaanse Calpe. Ze reserveerde bij een lokaal reisagentschap via internet, dat allesbehalve gelieerd is aan de maffia.” Volgens de woordvoerder, Christian De Coninck, werkt de commissaris al twee jaar in die buurt en wordt haar werk geapprecieerd.

Over de tweede commissaris die genoemd werd, wou de woordvoerder niets zeggen. Hij zei dat de conclusies van het parket afgewacht moeten worden.

Bron Het Laatste Nieuws