Ook Jean-Claude Lacroix begeleidt Fortiscommissie

De Fortis-onderzoekscommissie heeft nu ook een Franstalige magistraat gevonden om haar werkzaamheden te begeleiden. Het gaat om Jean-Claude Lacroix, emeritus voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van Charleroi en gewezen onderzoeksrechter in het dossier van de Bende van Nijvel.

De commissie kwam donderdagavond kort samen om hiervan akte te nemen. Eerder zegde emeritus procureur-generaal bij het Hof van Cassatie Jean du Jardin al toe om de onderzoekscommissie te begeleiden.

Die kan na de heisa over de vier experts en hun ontslag nu echt aan de slag gaan. De commissie komt volgende week vrijdag opnieuw samen. Ondertussen gaat voorzitter Bart Tommelein met de magistraten rond de tafel zitten om onder meer de hoorzittingen voor te bereiden. Die gaan de maandag na de krokusvakantie van start.

Bron » De Standaard