Carine Russo verlaat de Senaat

Ecolo-senatrice Carine Russo neemt ontslag uit het parlement. Volgens de website Actu24 van de persgroep Vers l’avenir liggen gezondheidsredenen officieel aan de grondslag van haar keuze, maar Russo had vorig jaar reeds laten weten dat ze zich niet goed in haar vel voelde in de politieke wereld.

Carine Russo zei toen zich regelmatig af te vragen wat ze in de politiek deed. Ze was ontgoocheld over het functioneren van de instellingen en de partijen, klonk het in november 2008. Ze dacht er bijna dagelijks aan om met de politiek te stoppen omdat ze de indruk had haar familie in de steek te laten. Russo zal vanavond op de federatieraad van Ecolo haar beslissing meedelen.

De partij heeft het nieuws tot nog toe niet bevestigd. Carine Russo is de moeder van Mélissa, één van de dodelijke slachtoffers van Marc Dutroux. Ze werd in 2007 door Ecolo gecoöpteerd in de Senaat. Bij de Senaatsverkiezingen behaalde ze toen op een onverkiesbare plaats 57.747 voorkeursstemmen.

Bron » De Morgen