Nieuwe poging om Bende van Nijvel te ontmaskeren

Het gerecht van Charleroi doet een nieuwe oproep naar getuigen van de Bende van Nijvel. Over vijf jaar zijn de feiten verjaard en de speurders hopen de daders nog te kunnen ontmaskeren. Het onderzoek spitst zich nu toe op de laatste 30 uur van de Bende.

De Bende van Nijvel maakte tussen 1982 en 1985 28 dodelijke slachtoffers bij overvallen op winkels en grootwarenhuizen. De leden van de Bende zijn nooit ontmaskerd. Ook over hun motieven tast men nog in het duister.

Intussen begint de tijd te dringen, want over vijf jaar zijn de feiten verjaard. De speurders concentreren zich nu op de laatste sporen die de Bende achterliet, na de overval op de Delhaize van Aalst, in het Bois de la Houssière bij Nijvel. Ze hopen dat getuigen zich nu nog nieuwe elementen herinneren.

De warenhuisketen Delhaize, die zes keer slachtoffer werd van een overval, herhaalt zijn belofte om 250.000 euro te betalen voor de gouden tip die de daders kan ontmaskeren. In augustus gaan de speurders opnieuw duiken in het kanaal Brussel-Charleroi, op de plek waar 24 jaar geleden wapens van de Bende zijn gevonden.

Bron » VRT Nieuws