Nieuwe opsporingsberichten over Bende van Nijvel

Het gerecht wil spijtoptanten inzetten in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Ze hopen zo de Bende te ontmaskeren. Daarom verspreidt de politie volgende opsporingsberichten, met informatie over verschillende personen die mogelijk betrokken waren bij de Bende.

Op zondag 2 oktober 1983 omstreeks 1.00 uur ‘s morgens hebben twee gewapende mannen de eigenaar van het restaurant ‘Au Trois Canards’ in Ohain vermoord. De daders zijn gevlucht met de wagen van het slachtoffer, een rode Volkswagen Golf GTI met nummerplaat FGK 991.

Vier dagen later op donderdag 6 oktober 1983 omstreeks 14.00 uur werd dezelfde Golf opgemerkt op de Renault parking in de rue de Fer in Namen. De Golf had nog steeds dezelfde nummerplaat FGK 991 maar was in het zwart gespoten.

De onderzoekers zijn op zoek naar de persoon die deze Golf heeft herspoten. Deze persoon zou toen in de regio van Namen hebben gewoond. De dag nadien, op vrijdag 7 oktober 1983 om 19.50 uur werd deze in het zwart herspoten Golf gebruikt bij een overval op de Delhaize in Beersel. Deze keer werd er wel een andere nummerplaat op de Golf bevestigd.

Geboortevlek

Tijdens de overval in Beersel werd bij één van de overvallers een geboortevlek of een wijnvlek opgemerkt in de nek. Het was een langgerekte ovalen vlek van 3 tot 5 cm lang. De dader was groot, ongeveer 1m85 à 1m90. Wie een persoon kent die aan deze beschrijving voldoet kan contact opnemen met de speurders.

Zoekactie in kanaal

Begin november 1986 aan het kanaal van Ronquières Er werd door 3 rijkswachters in burger aan een lokale duiker gevraagd om een nieuwe zoekactie te doen in het kanaal. Er werd toen een zak uit het water gehaald, nochtans was er een jaar voordien reeds een zoekactie geweest op dezelfde plaats die toen geen resultaat had opgeleverd. De rijkswachters verplaatsten zich met een witte Renault R4. Deze R4 droeg geen uiterlijke kentekens van de Rijkswacht.

De onderzoekers zijn op zoek naar de personen die mee hielpen duiken of die meer informatie hebben over deze zoekactie.

Bij roofovervallen bij supermarkketen Delhaize lieten in totaal 17 mensen het leven. Delhaize looft een premie van 250.000 euro uit in ruil voor informatie die leidt naar de identiteiten van de daders. Alle tips die bij de onderzoekers binnenkomen zullen onderzocht worden. Discretie wordt verzekerd.

Hebt u informatie over deze feiten neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Bron » De Standaard