Gronden bedrijf gesaneerd waar Bende van Nijvel kogelvrije vesten stal

De gronden van het textielbedrijf Wittock-Van Landeghem in Temse, waar de bende van Nijvel in 1983 een roofoverval pleegde om zeven kogelvrije vesten te stelen, worden gesaneerd. Op 10 september 1983 schoot de bende van Nijvel twee mensen neer aan de textielfabriek in Temse.

De bende ging heel gericht op zoek naar zeven prototypes van een technisch hoogwaardig kogelvrije vest. Wittock-Van Landeghem was een zeilmakerij die zich onder meer toelegde op allerlei soorten dekkleden voor militaire en burgerlijke voertuigen, tenten, rugzakken, kitbags, gereedschapstassen, camouflagevesten en beschermvesten.

De eigenaar van de gronden – Tis nv – zal de terreinen saneren en verkopen aan een projectontwikkelaar om de site te ontwikkelen tot een retailwinkelcentrum. De totale gelijkvloerse oppervlakte van het nieuwe winkelcentrum bedraagt ongeveer 7.000 vierkante meter, onderverdeeld in (maximaal) 12 handelsunits. De units moeten aanvullend zijn op het al bestaande commerciële aanbod in Temse-centrum.

Bron » De Morgen