Regering regelt ‘postjesrel’ rond Staatsveiligheid

Het kernkabinet is het gisteren eens geraakt over de samenstelling van de nieuwe commissie die de onderzoeksmethoden van de Staatsveiligheid moet controleren. Dat schrijft De Tijd.

Door het uitblijven van die nieuwe commissie kon de Staatsveiligheid al wekenlang niet eens doelwitten observeren met een cameraatje. Volgens De Tijd was het probleem dat de MR dwarslag zolang haar kandidaat, de Naamse procureur des konings Bernard Claude, niet in de commissie mocht zetelen. Na een objectieve selectie zou een PS-magistraat zijn aangewezen.

Het kernkabinet heeft nu beslist dat de MR-procureur het haalt. De al eerder voorgestelde Antwerpse onderzoeksrechter Paul Van Santvliet blijft de voorzitter van de toezichtscommissie. De derde post gaat naar de Mechelse rechter Viviane Deckmyn.

Bron » De Morgen