Liégeois: “Goed werkende magistraat moet premie krijgen”

De Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois wil dat de korpschefs van de parketten kleine premies kunnen geven aan magistraten die uitzonderlijk goed werk leveren. “Kleur het personeelsbeleid bij Justitie eens positief in”. Die oproep aan minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) deed hij zopas op de plechtige opening van het gerechtelijk jaar op het Antwerpse arbeidshof.

“De hervormingen die men tot nu toe heeft doorgevoerd binnen Justitie vertrokken telkens vanuit mistoestanden, zoals bij de zaak-Dutroux of die van de Bende van Nijvel. Evaluaties van personeelsleden en mandaatfuncties werden ingevoerd vanuit een negatief perspectief”, aldus Liégeois.

Momenteel vindt men voor een aantal functies nog amper personeel, zeker op de arbeidsauditoraten en de parketten. “Justitie zou beter een positieve bril opzetten en een beleid voeren om zijn medewerkers enthousiast te maken voor hun taak. Mensen die erg goed presteren zouden daarvoor ook extra beloond moeten worden. Nu kan ik hen alleen feliciteren in een briefje, maar ik kan hen geen extra premie geven. Dat zou moeten kunnen.”

Bron » Gazet van Antwerpen