Staatsveiligheid niet tevreden over arbeidsomstandigheden

Het personeel van de Staatsveiligheid laat zijn ongenoegen blijken. De werknemers zijn niet tevreden over hun arbeidsomstandigheden: een gebrek aan waardering, een slecht management en late betalingen van de lonen. Er zijn ook klachten over stalken en pesten, depressiegevallen en alcoholisme. Dat meldt La Dernière Heure.

De personeelsleden stellen de operationeel directeur verantwoordelijk voor slecht management en een gebrek aan waardering. Ze klagen ook over late betalingen, onder meer onkosten voor contacten met informanten, die al enkele maanden niet zijn terugbetaald.

De malaise ligt volgens het personeel aan de basis van een toename van het aantal klachten bij het comité R wegens stalken en pesten, een toenemend aantal gevallen van depressie, alcoholisme en zelfs een zelfmoord, aldus de Franstalige krant.

Voorts zijn twee psychologen onlangs vertrokken en is een preventieadviseur al voor lange tijd afwezig.

Bron » De Morgen