Turtelboom wil nog deze legislatuur landen met justitiehervorming

Annemie Turtelboom (Open VLD), de minister van Justitie, denkt dat ze nog tijdens deze legislatuur de justitiehervorming kan doorvoeren. “De wetsontwerpen die vandaag klaarliggen, zijn een akkoord van de zes regeringspartijen.” Vandaag starten in de commissie Justitie hoorzittingen over de justitiehervorming.

“We komen van 30 jaar discussie hierover”, zegt Turtelboom in “De ochtend” op Radio 1. “Na de commissie over de Bende Van Nijvel, de commissie-Dutroux, … hebben we het moment bereikt om een besluit te nemen om zo Justitie efficiënter te maken en te hervormen.”

Turtelboom is ervan overtuigd dat ze nog deze legislatuur kan landen met de hervorming zoals die nu op tafel ligt. “We kunnen later nog altijd bijsturen”, zegt ze daarover. De ontwerpen die nu besproken worden in de commissie zijn volgens haar geschreven op basis van een akkoord van de zes partijen in de regering, dus verwacht ze weinig problemen voor de goedkeuring.

De minister van Justitie benadrukt evenwel dat het niet om een besparingsoperatie gaat. “De bedoeling van de hervorming is om ervoor te zorgen dat er beter beheer komt en meer autonomie.”

Bron » VRT Nieuws