Sp.a tegen verjaring moorden in georganiseerde misdaad

Sp.a-voorzitter Bruno Tobback wil dat moorden in zaken van grote georganiseerde misdaad niet langer kunnen verjaren. Dat antwoordde hij op een vraag van een dochter van een slachtoffer van de Bende van Nijvel, zo staat vandaag te lezen in La DH/Les Sports.

De Vlaamse sociaaldemocraten willen de verjaring afschaffen voor alle moorden gepleegd door bendes en criminele organisaties. “En omdat het gaat om een procedurewet, zou dat onmiddellijk toegepast kunnen worden, met inbegrip voor de bende van Nijvel”, antwoordt Tobback aan Patricia Finné.

Deze dochter van een slachtoffer van de Bende van Nijvel publiceerde in maart een open brief aan het adres van de politieke wereld, waarin ze de aandacht vestigde op de dreigende verjaring van de moordpartijen die in de jaren tachtig 28 mensenlevens kostten.

Veel respons kreeg Finné naar eigen zeggen niet. Slechts vier of vijf parlementsleden beantwoordden de brief. MR-voorzitter Charles Michel had eerder wel al laten verstaan dat hij voorstander is van uitstel van de verjaring in het dossier van de Bende van Nijvel en daartoe een wetsvoorstel zou indienen in de Kamercommissie Justitie.

Bron » Het Laatste Nieuws