Verdachte Bende van Nijvel opgepakt door DNA en grote mond

De 67-jarige Jean-Marie T. is gebombardeerd tot hoofdverdachte in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De Brusselaar, die in 1981 en 1991 al twee moorden pleegde en daarvoor veroordeeld werd, was 15 jaar geleden al in het vizier van de speurders gekomen. Maar toen leverden DNA-profiel en vingerafdrukken geen sluitend bewijs op.

De nieuwste technologie op het vlak van DNA én de grote mond van T., die ooit zelf aan een kennis vertelde dat hij betrokken was bij de Bende van Nijvel, drijven hem nu in het nauw. Maandag werd hij opgepakt, de speurders linken hem aan een van de robotfoto’s uit het dossier.

T. ontkent alles, maar voor het eerst in jaren lijkt het erop dat de speurders nieuwe hoop mogen koesteren op een doorbraak in het Bende-dossier.

Bron » Het Nieuwsblad