Bende-verdachte hoopte op vrijheid, maar blijft in de cel

Jean-Marie Tinck blijft in de cel, dat heeft de raadkamer van Charleroi beslist. De hoofdverdachte in het onderzoek naar de Bende van Nijvel verwachtte nochtans dat het verhoor en de confrontatie met een nieuwe getuige hem de vrijheid zou opleveren.

Voor meester Jean-Edmond Mairiaux, de advocaat van Tinck, is dit een zware tegenvaller. Hij was ervan overtuigd dat het verhoor van de gewezen medegedetineerde van zijn cliënt de balans definitief in het voordeel van Tinck zou doen overhellen.

“Trouwens mocht de onderzoeksrechter de man niet uit eigen initiatief hebben verhoord, dan zou ik daar zelf om gevraagd hebben”, bevestigt de advocaat. Toch draaide het uiteindelijk uit op een opdoffer voor Tinck.

“Als ik het verhoor en de confrontatie van de man met mijn cliënt analyseer, dan zie ik daar geen bijkomende bezwarende elementen voor meneer Tinck in opduiken. Klaarblijkelijk trekt het openbaar ministerie andere conclusies uit de lectuur van dezelfde pv’s. Ik begrijp het niet.”

“Zoals ik ook niet begrijp dat de aanwijzingen, waar de onderzoekers het altijd over hebben, blijven opwegen tegen zwaarwichtige en rationele elementen in het voordeel van meneer Tinck, zoals de DNA-analyse en de leugendetector die hem vrijpleiten.”

De anders zo bedaarde advocaat verloor er gisteren bijna zijn kalmte bij. “Ik ga meteen in beroep tegen deze beschikking. En ik zal elke gelegenheid aangrijpen om de verdere aanhouding van mijn cliënt aan te vechten. Al moet ik er mijn vakantie voor opofferen.”

Bron » Het Nieuwsblad