Nieuw meldpunt rond Bende van Nijvel start wellicht vandaag

Binnenkort kunnen getuigen die informatie of tips hebben over de Bende van Nijvel terecht bij een nieuw Vlaams meldpunt. Dat heeft advocaat Jef Vermassen gezegd in “De afspraak” en het nieuws wordt bevestigd door de procureur-generaal. Het meldpunt zou vrijdag al van start gaan.

Slachtoffers en nabestaanden hadden eerder vandaag al opgeroepen om zo’n meldpunt in het leven te roepen, omdat er de laatste weken weer heel veel tips binnenlopen. Advocaat Jef Vermassen legde in “De afspraak” uit dat hij iemand in dienst heeft die full-time bezig is met het verwerken van tips. Vermassen zei vervolgens dat donderdag het meldpunt besproken is en dat het vanaf morgen operationeel zal zijn. Het is nog niet duidelijk of het om een telefoonnummer gaat.

Vermassen kwam ook nog eens terug op zijn zogenoemde “gouden tip”. Dat zou gaan om een patrouille rijkswachters die op de avond van de overval zou zijn weggeroepen van de Delhaize in Aalst. De procureur-generaal sprak van “non-informatie”.

Vermassen en slachtoffer David Van de Steen blijven erbij dat het een heel belangrijke tip kan blijken. “Ik weet niet of de procureur dat nu nog zou zeggen”, zegt Vermassen. “Ik was sterk verbaasd door die reactie van de procureur”, vult Van de Steen aan. “De volgende dagen zal duidelijk worden dat dat geen non-informatie was.”

Bron » VRT Nieuws