Wapenhandelaar ‘Le Fox’ riskeert in beroep zelfde straf

Het federaal parket vraagt voor het Brusselse hof van beroep een celstraf van drie jaar tegen Jacques Monsieur (64) uit Lot, de beruchtste wapenhandelaar van het land, voor zijn rol bij meerdere wapenleveringen. In eerste aanleg kreeg hij al dezelfde straf. De notariszoon bijgenaamd ‘The Fox’ of ‘Le Maréchal’ is een naam als een klok in de wereld van de illegale wapenhandel. De man werd al meermaals veroordeeld voor wapentrafieken.

In 2009 nog kreeg hij 23 maanden cel voor het leveren van wapens aan Iran. Vanaf 2011 hield hij zich gedeisd, maar het federaal parket besloot hem toch opnieuw voor de rechter te slepen. Dit maal moest hij zich verantwoorden voor illegale wapenleveringen tussen 2006 en 2009. Het gaat onder andere om de levering van automatische geweren, tanks, helikopters en zelfs gevechtsvliegtuigen aan landen als Libië, Guinea-Bissau, Tsjaad en Pakistan.

Bron » Het Laatste Nieuws