Ex-rijkswachter bevestigt: ‘Ik ben oorzaak van nieuwe zoekacties naar Francis Zwarts’

In Neder-Over-Heembeek wordt vanaf vandaag gezocht naar het lichaam van Francis Zwarts. Die man werkte als beveiligingsagent bij Sabena toen hij in oktober 1982 spoorloos verdween. Zijn lichaam werd nooit gevonden, al werd ex-rijkswachter Madani Bouhouche wel veroordeeld voor de roofmoord. Bouhouches kompaan Robert Beijer bevestigt nu dat hij de politie tipte.

Zwarts werkte als beveiligingsagent op de luchthaven van Zaventem toen hij in oktober 1982 spoorloos verdween. Madani Bouhouche, een ex-rijkswachter die vaak in één adem genoemd wordt met de Bende van Nijvel, werd veroordeeld voor de roofmoord. Zijn kompaan Robert Beijer, ook een voormalig rijkswachter, werd vrijgesproken voor de roofmoord maar veroordeeld voor het verbergen van een van de horloges.

In 2010 liet Beijer al weten dat hij de begraafplaats van Zwarts wist liggen, maar wilde die enkel prijsgeven in ruil voor een andere identiteit. Toenmalig minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) weigerde.

Nu zou hij die informatie toch hebben opgegeven. Dat bevestigt hij aan Het Nieuwsblad. ‘Ja, ik ben de oorzaak van die nieuwe zoekacties. We moeten Justitie nu haar werk laten doen.’ Speurders beginnen vanaf vandaag te graven nabij de Van Praetbrug in Neder-Over-Heembeek in de zoektocht naar de stoffelijke resten van de man.

Bron » De Standaard