Al 120-tal tips na nieuw opsporingsbericht in Bende-dossier

De federale politie had woensdagmiddag al een 120-tal tips ontvangen nadat dinsdag een nieuw opsporingsbericht werd verspreid in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het bericht wordt bevestigd door de persdienst van de federale politie. Over de inhoud van de tips, die nu allemaal moeten onderzocht worden, geeft de politie voorlopig geen commentaar.

Het opsporingsbericht met foto werd dinsdag verspreid op vraag van de onderzoeksrechter van Charleroi. Op een foto is een man te zien met een krullenbol die een geweer vasthoudt van het Italiaanse merk Franchi type Spas 12 – kaliber 12.

Eind jaren 90 van vorige eeuw werd een soortgelijk wapen, helemaal verroest, uit het kanaal van Vilvoorde gevist. Het is een zeldzaam wapen dat mogelijk gebruikt werd bij de dodelijke overval van de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst in 1985. Het wapen is één meter lang, vijf kilo zwaar en het bevat acht patronen per lader.

De foto was in 1986 al bezorgd aan de Bende-speurders van de cel Dendermonde en de man die hem aan de speurders bezorgde, verklaarde dat de man op de foto zeer belangrijk was in het onderzoek naar de Bende. Ondanks jarenlang onderzoek hebben de onderzoekers nooit kunnen achterhalen wie de man op de foto is. Daarom werd uiteindelijk besloten de foto onder het grote publiek te verspreiden, in de hoop dat die foto iemand nog iets zegt.

Bron » De Morgen