DNA-onderzoek van Paul Latinus (WNP)

De cel-Jumet, die het onderzoek naar de Bende van Nijvel leidt, begroef maandag opnieuw de stoffelijke resten van Paul Latinus, de leider van het extreem-rechtse Westland New Post. Vorige week werden deze opgegraven om er DNA-tests op uit te voeren.

Ook het stoffelijk overschot van een gevangene die in Sint-Gillis overleed, werd opgegraven. Doel van de opgravingen is na te gaan of beide mannen iets met de Bende te maken hadden. De twee DNA-analyses zijn een onderdeel van een omvangrijk programma.Tot op heden leverde geen enkele analyse een positief resultaat op.

Bron » De Tijd

Oproep tot getuigen in kampernoeliemoord

Onderzoeksrechter Vandermeersch zoekt twee mannen die mogelijk betrokken waren bij de moord op de 16-jarige Christine van Hees begin 1984. Het meisje werd vermoord in een verlaten kampernoeliekwekerij in Oudergem.

De zaak kwam naar aanleiding van de X-getuigenissen opnieuw in de belangstelling. De getuigenis van X1 bracht het gerecht niet dichter bij de ontknoping.

Wel noteerden de speurders nieuwe getuigenissen. Zo ontdekten ze dat Christine, net voor ze in de kwekerij terechtkwam, nog met een jongeman op straat stond te keuvelen en dat een andere jongeman met neonazi-insignes in de buurt van de kwekerij rondhing. Beiden worden nu via de opsporingsprogramma’s Oproep 2020 (VTM) en Appel à Témoins (RTBF) gezocht.

Bron » De Tijd