Aanhouding Blijweert bevestigd

De Brusselse onderzoeksrechter Françoise Roggen bracht gisteren lobbyman Koen Blijweert wegens corruptie in verdenking. Dat bevestigde het Brusselse parket gisteren.De corruptie zou gepleegd zijn om de hoofdcontroleur van de Zaventemse BTW mild te stemmen opdat hij een BTW-carrousel met gsm-toestellen met rust zou laten.

De BTW-carrousel is volgens het Brusselse gerecht opgezet door een bedrijf waarachter Blijweert en de kleinzoon van de Brusselse vastgoedtycoon Charly de Pauw schuilgaan. De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling bevestigde gisteren de aanhouding van Koen Blijweert in het gsm-dossier.

Blijweert was twee weken geleden door de onderzoeksrechter aangehouden voor zijn aandeel in de BTW-carrousel die maandenlang enkele tientallen miljoenen per maand had opgebracht.Woensdag bevestigde de raadkamer reeds de aanhoudingen van Charles de Pauw en Freddy D.M., de ambtenaar van de BTW. Beide mannen werden vorige week aangehouden.

Bron » De Tijd