Speuders onderzoeken woning Bouhouche

Speurders van de onderzoekscel Waals-Brabant hebben in de woning van wijlen ex-rijkswachter en gangster Madani Bouhouche in het zuiden van Frankrijk een riotgun gevonden dat dateert van voor 1987. Het wapen zat verstopt in een geheime bergplaats achter een bibliotheekkast. In de woning zijn ook documenten in beslag genomen. Daaruit blijkt dat de eind november overleden Bouhouche nog in contact stond met zijn entourage uit de jaren tachtig. “Die contacten zijn zeer recent”, zegt speurder Eddy Vos, die verder geen namen wenst te noemen.

“Ik wil ook benadrukken dat we niets hebben gevonden met betrekking tot het onderzoek dat wij met de cel Waals-Brabant voeren. Maar de in beslag genomen spullen kunnen ons misschien op een spoor zetten.” Het gaat om bankuittreksels, een gedateerde computer met diskettes, brieven, drie gsm’s en een riotgun dat verstopt zat achter een bibliotheekkast in de slaapkamer van Bouhouche.

Het geweer werd gefabriceerd voor 1987. Munitie is niet gevonden. In de tuin werd wel een schietbaan aangetroffen. Bij de huiszoeking in Foix, in een erg onherbergzaam gebied in de Franse Pyreneeën, waren verschillende hulp- en ordediensten betrokken en werden bijzondere middelen ingezet.

Zo werden de twee toegangsdeuren van het krot waarin Bouhouche woonde uit voorzorg met explosieven geopend. Bouhouche leefde teruggetrokken op een berg, op 650 meter hoogte. Hij had er zich omringd met tien aanvalshonden. Het was geen gemakkelijke klus om bij de woning te komen. “Niet met een 4×4 te bereiken”, zegt onderzoeksleider Eddy Vos. “Na de laatste berijdbare weg moet je nog 2 kilometer te voet om bij de woning te geraken. Hij woonde er wel fantastisch: van op zijn berg had hij een uitzicht op het kasteel van de Katharen.”

“Zijn ‘domein’ strekte zich uit over 11 hectare. Dat is niet niks.” Het is nog niet duidelijk met welk geld Bouhouche zijn domein heeft gekocht. De woning stond op naam van zijn ex-vriendin. De speurders doorzochten ook nog de auto van Bouhouche en een vakantiehuisje dat eigendom is van een persoon die eveneens vermeld wordt in het Bendedossier. Daar werd niets bijzonders gevonden.