Overvliegen riotgun Bouhouche stelt probleem

De speurders van de onderzoekscel-Jumet van de Belgische federale politie keren morgen naar België terug met al het materiaal dat ze gisteren in beslag hebben genomen in de woning van Madani Bouhouche in Frankrijk. Of ze ook de riot gun van Bouhouche kunnen meenemen, valt nog af te wachten. Een wapen op een vliegtuig is niet evident.

Alle huiszoekingen werden gisteren afgerond, zegt de Belgische speurder Eddy Vos. Ook Bouhouches voertuig werd doorzocht. Er werden vooral documenten meegenomen die mogelijk het Bende-onderzoek zullen vooruithelpen en eventueel ook de talrijke onbeantwoorde vragen uit het onderzoek naar de moord op FN-ingenieur Mendez, zegt Vos.

Vandaag werden de documenten geïnventariseerd. De Franse justitie zal op basis daarvan ook de recente bankverrichtingen en telefoonverkeer van Bouhouche napluizen. Morgen nemen de Belgische speurders alles naar Jumet mee voor verder onderzoek.

Alleen de riotgun stelt nog een probleem, omwille van de veiligheid op het vliegtuig. “Toestemming van SN Brussels Airlines en de boordcommandant van het toestel zullen noodzakelijk zijn. Anders moet het wapen hier blijven en moeten we een andere oplossing zoeken”, zegt Vos in Foix.

Bron » De Standaard