George Zicot eist schadevergoeding van België

Georges Zicot, de politieman die beschuldigd werd in de zaak-Dutroux en later werd vrijgesproken, doet de Belgische staat een proces aan en eist een schadevergoeding van 100.000 euro. Politieman Zicot werd in mei 2005 vrijgesproken in de zaak van de autozwendel, waarbij ook Marc Dutroux betrokken was. De rechtbank van Nijvel oordeelde hem enkel schuldig aan twee valse facturen bij garagisten in Charleroi. Hij is nu speurder bij de federale politie in Brussel.

Zicot heeft nu een rechtszaak aangespannen voor de rechtbank van eerste aanleg in Charleroi. Hij eist een schadevergoeding omdat hij de kosten van de verplaatsing Brussel-Charleroi gedurende zes jaar niet terugbetaald heeft gekregen. Verder zouden ook maaltijdkosten, extra verplaatsingskosten en voorlopige morele schadevergoedingen niet betaald zijn.

Bron » De Morgen