Journalisten overnachten in justitiepaleis en kijken dossiers in

Een cameraploeg van de RTBF is erin geslaagd een nacht door te brengen in het Brusselse justitiepaleis. Dat blijkt uit een reportage van de Franstalige omroep, die vanavond wordt uitgezonden. Ook in Namen kon een journalist de griffie binnenwandelen en dossiers inkijken. De cameraploeg liet zich opsluiten in het Brusselse justitiepaleis.

Om 19 uur werd het licht gedoofd en werden de deuren gesloten, waarna de journalisten ongestoord hun gang konden gaan. In de griffie konden ze allerlei dossiers gewoon inkijken. Vijf jaar geleden slaagde de RTBF daar ook al in, aldus de VRT-nieuwsredactie. Philip Hendrickx van Justitie geeft toe dat er nog werk aan de winkel is.

“De laatste jaren zijn er ontzettend veel inspanningen geleverd om de beveiliging van de gerechtsgebouwen op een behoorlijk niveau te brengen, maar er zijn toch nog gebouwen waar die inspanningen nog niet ver genoeg gevorderd zijn.”

In Brussel is intussen wel veiligheidspersoneel aangeworven. Justitie wacht echter al een jaar op een advies van de Dienst Monumenten om er camera’s te mogen hangen.

Bron » De Morgen