Nieuwe opgravingen en verhoren begin december in zaak-Bende van Nijvel

Er zullen nieuwe verhoren plaatsvinden in het dossier van de Bende van Nijvel. Dat werd vandaag volgens de Franstalige televisiezender RTL-TVi bevestigd door rechter Martine Michel, die verder geen uitleg wenste te verschaffen. Begin december worden ook opgravingen uitgevoerd in het bos van la Houssière in ‘s-Gravenbrakel.

Deze nieuwe onderzoeksdaden, die plaatsvinden vijf jaar voordat de feiten verjaren, komen er na getuigenissen die verzameld werden na de uitzending van Affaires non classées op 3 juni, zo meldt de zender. Diezelfde dag werd ook een reconstructie van de feiten uitgezonden in het vtm-programma Telefacts Crime. De politie had aangegeven een driehonderdtal oproepen te hebben ontvangen na die bewuste uitzendingen, waarin ook een robotfoto verspreid werd.

Bron » De Morgen