Spanje jaagt op Basri Bajrami

Basri Bajrami (57), de gewezen luitenant van Patrick Haemers, zit in het vizier van het Spaanse gerecht. Hij zou op het eiland Ibiza hebben geprobeerd een Belgische vastgoedhandelaar af te persen. In 2012 is een Belgische vastgoedmakelaar met een kantoor op Ibiza gecontacteerd door twee mannen die een project wilden voorstellen.

De Belg ging naar de ontmoeting, maar in plaats van een zakenvoorstel te krijgen, werd hij afgeperst. De twee mannen eisten 1,2 miljoen euro. Indien ze dat geld niet kregen, zouden ze zowel de immohandelaar als zijn echtgenote en kinderen vermoorden.

De Belg lichtte meteen de Spaanse gerechtelijke politie in. Toen kort daarna de afpersers opnieuw contact opnamen om te melden waar hij de eerste schijf moest betalen, luisterde de politie mee. Daarna ging ze mee naar de stad Barajas waar de eerste schijf van 300.000 euro moest worden betaald.

Vlakbij een hotel konden politiemannen in burger twee afpersers oppakken. In hun huurwagen vonden ze documenten die verband hielden met de afpersingszaak. Bij die twee was een ex-werknemer van de Belgische immohandelaar. Hij zei dat die hem nog geld moest.

De andere arrestant was de rechterhand van Basri Bajrami. De Spaanse politie bevestigde dat Bajrami mee in het afpersingscomplot zit. Bajrami’s advocaat zei maandag dat hij door zijn cliënt is gecontacteerd in verband met een afpersingszaak in Spanje, “maar mijn cliënt ontkent alles”.

Bron » Belga