Drie extra speurders in Bende-onderzoek

De procureurs die het onderzoek naar de Bende van Nijvel sturen, hebben in Charleroi de nabestaanden van de slachtoffers ontmoet. Daar vernamen de nabestaanden dat in het dossier momenteel drie hoofdpistes en meerdere ‘vertrouwelijke’ pistes worden gevolgd. Gezien de versnelling in het onderzoek, krijgt de cel op 1 juli versterking van drie extra politiemensen.

De procureur van Charleroi, Pierre Magnien, de Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer en de procureur-generaal van Bergen, Ignacio de la Serna, vergezeld van twee magistraten van het openbaar ministerie, hebben woensdag de nabestaanden van de slachtoffers van de Bende van Nijvel ontvangen. Daar maakten de gerechtelijke autoriteiten bekend dat vandaag drie hoofdpistes worden onderzocht.

De eerste piste is een gevolg van de arrestatie van Jean-Marie Tinck, op 12 mei, nadat hij vertrouwelijke informatie aan een Franse vriend had toevertrouwd. Een reeks van vermoedens wijzen naar de verdachte.

De tweede piste die de speurders volgen, betreft de ontdekking in 1987 van twee tassen in het kanaal van Ronquières. Die bevatten bewijsmateriaal over meerdere van de dodelijke aanvallen.

De derde piste heeft betrekking op de gestolen VW Golf van uitbater Jacques Van Camp van restaurant ‘Trois Canards’. Van Camp werd vermoord door de Bende van Nijvel. De wagen, zo blijkt, werd mogelijk herschilderd om gebruikt te worden bij andere feiten.

Volgens de vijf magistraten die het gigantische dossier leiden, kent het onderzoek een echte versnelling. Daardoor krijgt de onderzoekscel vanaf 1 juli versterking van drie bijkomende onderzoekers, wat het aantal onderzoekende politieagenten op vijftien brengt.

Bron » De Morgen