FAST-team klist 316 voortvluchtige criminelen

Het FAST-team van de federale politie heeft vorig jaar 316 gevluchte criminelen kunnen oppakken. Het gaat om veroordeelde criminelen die een straf moeten uitzitten, of om verdachten die door buitenlandse politiediensten worden gezocht. Dat bericht de VRT-nieuwsredactie.

In 2013 werden nog 325 gevluchte criminelen gevat door het Fugitive Active Search Team. Dat recordaantal is vorig jaar niet overtroffen. Teamleider Martin Vansteenbrugge is tevreden met het resultaat.

“Het zijn 316 voortvluchtigen die we hebben kunnen arresteren in binnen -en buitenland. We hebben nu 1.532 voortvluchtigen die we opzoeken. Ieder jaar brengen we daar zo’n 20 procent van naar de gevangenis”, zegt hij. “Het gaat om moordenaars, verkrachters, mensenhandelaars en internationale drugshandelaars.”

Ongeveer een derde (104 personen) is in België opgepakt, de overige 212 voortvluchtigen werden in het buitenland opgespoord en ingerekend.

Sinds zijn oprichting eind 1999 heeft het FAST-team 5.201 dossiers geopend.

Bron » De Morgen