75 woningen op gronden voormalige textielfabriek

Rustig wonen in het groen, op een boogscheut van het centrum: dat zijn de plannen voor het vroegere bedrijfsterrein Wittock-Van Landeghem in Temse. Een schril contrast met de eerdere plannen voor een winkelzone.

De vroegere textielsite, gelegen tussen Gasthuisstraat, Gebroeders Van Raemdonckstraat, Piet Nutenlaan en Theo De Deckerlaan, is om meerdere redenen berucht. In de jaren tachtig ging de Bende van Nijvel er aan de haal met kogelvrije vesten. En nadat de firma de deuren sloot, bleek de bodem zwaar verontreinigd, waardoor een nieuwe bestemming nu al jaren op zich laat wachten.

Maar nu komt er duidelijk schot in de zaak want nadat vorig jaar de gebouwen al werden gesloopt, werden deze maand de plannen voor de herinrichting van het bedrijfsterrein voorgelegd aan het gemeentebestuur.

Op het terrein van Wittock-Van Landeghem komen zo’n 75 woongelegenheden. Langs de bestaande woningen van de aanpalende straten komen eengezinswoningen. In het midden van het terrein is er ruimte voor meergezinswoningen. Per woning wordt ook een parkeergelegenheid voorzien.

Bron » Het Nieuwsblad