Geens over Bende van Nijvel: “Als we doorgaan met lekken en kwakkels in pers te verspreiden, komen we nergens”

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel nu vooral een tijd uit de pers blijft. Dat heeft hij gezegd nu het nieuws bekend raakte dat de speurders de zogenoemde Reus van de Bende niet linken aan een ex-rijkswachter. Intussen blijft de regering volop middelen inzetten om het onderzoek naar de Bende van Nijvel tot een goed einde te brengen.

Minister van Justitie Geens benadrukt vooral dat hij het geheim van het onderzoek wil respecteren. Hij heeft samen met de federaal procureur afgesproken absoluut te zwijgen over de inhoud van het dossier. En het liefst zou Geens willen dat ook de pers dit doet: “We hebben nu een federale parketploeg die samen met de gerechtelijke politie bijzonder hard en efficiënt werkt. Als we doorgaan met lekken en kwakkels in de pers te verspreiden, komen we nergens”, zegt de minister. “Maar de mensen mogen gerust zijn: mensen die het kunnen, zitten op het dossier en werken dag en nacht om het tot een goed einde te brengen”.

Slachtoffers worden geïnformeerd

De slachtoffers krijgen ook geregeld informatie van het federaal parket: “Dat is gebeurd in het najaar en in februari”, zegt Geens. “Ik ben ook twee keer naar het parlement geweest en ik zal dat opnieuw doen zodra ik nieuws te melden heb. Maar nu zouden we heel graag hebben dat er even niet over de Bende gepraat wordt”, besluit Geens.

Bron » VRT Nieuws