Helper Francis “le Belge” dood

Jean-Jacques Maillet, bijgenaamd Jacky, een bandiet uit Marseille, is zondagochtend voor zijn huis in het Franse departement Var doodgeschoten. De 40-jarige man wordt beschouwd als een handlanger van de gangsterbende rond de overleden Francis “le Belge” Vanverberghe. Maillet werd doorzeefd door verscheidene 9mm-kogels en kreeg ook nog hagel door zijn hoofd gejaagd, naar verluidt een “ritueel in het misdaadmilieu”.

Francis Vanverberghe gold als de peetvader van de georganiseerde misdaad in Zuid-Frankrijk. Hij werd in september vorig jaar in Parijs doodgeschoten. Hij was in Marseille geboren en had een Belgische vader. Zijn eerste veroordeling liep hij op toen hij 19 was. In 1977 werd hij tot twaalf jaar veroordeeld voor zijn rol in een Marseillaanse internationale drugsbende, ‘The French Connection’. Over de bende werden twee gelijknamige films gemaakt.

Bron » Gazet van Antwerpen