Foto’s in beslag genomen bij huiszoekingen

In de woningen van Marc Dutroux en Michelle Martin in Sars-la-Buissière en Marcinelle werden zo’n 1.150 foto’s, 950 negatieven en talrijke videocassettes in beslag genomen. Naast vakantiekiekjes zaten er ook heel wat minder onschuldige beelden tussen. Dat bleek vandaag toen speurder Lucien Masson een overzicht gaf van al het in beslag genomen materiaal.

Zo zijn er foto’s van naakte of bijna naakte meisjes. Deze foto’s zijn met een instant-camera gemaakt. Op drie van die foto’s staat Sabine Dardenne. Zij vond de foto’s zelf in de kooi van Marcinelle terug en verstopte ze.

Op basis van het feit dat Dutroux er klaarblijkelijk geen belangstelling meer voor had, veronderstellen de speurders dat hij die foto’s niet verkocht, maar ze enkel voor zichzelf maakte. Dutroux gebruikte minstens twee films van elk tien instant-foto’s. Drie foto’s die klaarblijkelijk afgedrukt werden, konden niet teruggevonden worden.

De speurders maken dezelfde veronderstelling over het gebruik van de beelden wat betreft de rest van het foto- en videomateriaal met een seksuele, zelfs pornografische inhoud. Zo zijn op sommige foto’s en video’s Martin en Dutroux te zien terwijl ze seks hebben.

Ook is er beeldmateriaal van Dutroux die twee slapende Slovaakse meisjes verkracht en talrijke beelden van halfnaakte of naakte jonge meisjes die Dutroux vooral in naturistenkampen en op vakantie aan de kust maakte. Er werd ook een videocassette met een televisie-uitzending over pedofilie gevonden.

Op de videocamera die bij Dutroux in beslag genomen werd, stelden speurders vast dat twee lampjes met kauwgom afgedekt waren. Martin verklaarde dat Dutroux dat deed om de meisjes onopgemerkt te kunnen filmen.

Bron » De Standaard