Geld Haemers niet naar De Post of VdB

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft dinsdag geoordeeld dat De Post en de nabestaanden van Paul Vanden Boeynants geen aanspraak kunnen maken op de 250.000 euro die gevonden is op een buitenlandse rekening van de overleden topgangster Patrick Haemers. Voormalig premier Paul Vanden Boeynants werd in januari 1989 door Patrick Haemers en zijn Bende ontvoerd.

Na betaling van losgeld werd VdB vrijgelaten. Hoeveel precies betaald werd is nooit echt duidelijk geworden. Jaren later, toen de daders al lang waren opgepakt, werd op een rekening in Uruguay 250.000 euro gevonden. De rekening stond op naam van ene Alain Goffin, een schuilnaam die Patrick Haemers al vaker had gebruikt.

Na de zelfmoord in 1993 claimden zowel Denise Tyack als de familie van Vanden Boeynants het bedrag. Maar ook De Post vond dat ze er recht op had. De bende-Haemers pleegde immers verschillende overvallen op waardetransporten van De Post. De burgerlijke rechtbank in Brussel wees de aanspraken van van de erfgenamen van Paul Vanden Boeynants en van De Post nu af.

Volgens de rechter is het niet zeker dat de betwiste fondsen afkomstig zijn van het betaalde losgeld. En is er ook geen bewijs dat het geld buitgemaakt werd tijdens overvallen. Mogelijk komt het geld Denise Tyack toe, al is de kans groot dat de twee andere partijen in beroep gaan.

Bron » VRT Nieuws