Verboden wapenbezit neemt toe

Uit cijfers van de centrale databank van de politie blijkt dat die de laatste jaren steeds meer illegale wapens onderschept. Afgelopen weekend werd de 18-jarige Oostendenaar Bart Bonroy neergestoken met een illegaal mes.

In het eerste semester van vorig jaar werden 1.052 processen-verbaal uitgeschreven voor verboden wapenbezit. Het dragen ervan zorgde voor 2.776 pv’s. Met die over handel en andere overtredingen erbij, gingen in totaal 3.985 pv’s over verboden wapens. Dat is een opmerkelijke stijging tegenover de voorbije jaren. Als de trend zich doorzet, stevent men voor 2006 af op bijna 8.000 pv’s.

Zes jaar geleden maakte de politie over het hele jaar 6.206 pv’s op die te maken hadden met verboden wapens. Bij Binnenlandse Zaken luidt het dat niet duidelijk is of het aantal illegale wapens nu toeneemt of de controles efficiënter zijn geworden. Wél is duidelijk dat het effect van de strengere wapenwet nog niet meespeelt, want die trad pas in juni vorig jaar in werking.

Bron » De Standaard