Al 30.000 verboden wapens vernietigd

Van de 62.000 verboden wapens die de Belgen hebben ingeleverd sinds de nieuwe wapenwet in juni 2006 in voege trad, zijn er al 30.000 stuks vernietigd. Het aantal ingeleverde wapens ligt veel hoger dan oorspronkelijk gedacht, laat Els Cleemput, de woordvoerster van de federale politie, weten.

De meer dan 30.000 vernietigde wapens zijn gesmolten in de hoogovens van het Gentse staalbedrijf Mittal Steel, het vroegere Sidmar. Alleen de wapens uit de provincie Luik worden vernietigd door het Mittal Steel-bedrijf in Luik, het vroegere Cockerill Sambre.

Tijdens het vragenuurtje in de Kamer relativeerde minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael donderdag de problemen die bestaan met de ingezamelde wapens en munitie in de politiekantoren. De vernietiging van wapens stelt geen problemen en binnen enkele dagen is het ook het probleem met de munitie van de baan, luidde het.

Bron » De Standaard