Opgravingen Bende van Nijvel levert 3 skeletten op

Bij de opgravingen in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel in Elouges, een deelgemeente van Dour, zijn nog twee tombes en een skelet uit negende eeuw gevonden. Dat heeft Lionel Ruth, commissaris van de onderzoekscel van Waals-Brabant, gezegd.

De onderzoekers vonden in dezelfde onderzoekszone twee opeenhopingen van stenen, tombes die elk een skelet bevatten, en een begraven skelet. De twee skeletten lagen in een identieke positie, het gezicht naar het westen. Volgens archeologen gaat het om beenderen uit de Merovingische tijd.

Analyses moeten nagaan of de beenderen die eerder deze week werden ontdekt bij de opgravingen uit dezelfde periode dateren, of als er een verband is met de bende van Nijvel. De resultaten zullen pas over drie weken bekend zijn.

Volgens experts is het skelet tussen 1,73 en 1,75 meter groot en gaat het om iemand die minstens 40 jaar oud was. De opgravingen gaan maandag voort. Het hele terrein is momenteel volledig afgegraven. De weersomstandigheden maken het werk echter moeilijk en vertragen de opgravingen.

Bron » De Morgen