Marcel Habran: “Ik heb geen zestig agenten nodig”

Nu de verantwoordelijken van de politiezones van Nijvel en Genepiën betreuren dat hun manschappen ingezet worden tijdens het tweede proces van Marcel Habran in april in Nijvel, komt de hoofdbeklaagde met een alternatieve oplossing.

Hij wil een opsplitsing van de rechtszaak en wil in vrijheid blijven. “Het zou veel eenvoudiger zijn als, zoals voorzitter Maes overwoog, de rechtszaak gesplitst wordt. Ik ken Rosato en Bennane niet, die beschuldigd worden van moord. Het gaat om andere zaken. Maar het federale parket wil een spectaculair proces”, aldus Habran, die ook als een vrij man wil verschijnen op dat proces.

“Waarom zou ik zestig agenten nodig hebben om me te omringen, terwijl een oplossing ligt in het opsplitsen van de rechtszaak en ik daarna toch vrijgelaten word”, aldus Habran. “Ik ben al voor de vierde keer vrijgelaten, ben nog vrij en zal weer een inhechtenisneming ondergaan voor het proces. Het zou veel simpeler zijn om me als een vrij man te laten verschijnen.”

Bron » De Morgen