Eric Lammers (eindelijk) vervolgd voor aanranding

De crimineel Eric Lammers zal zich op 7 oktober dit jaar moeten verantwoorden voor zedenfeiten voor de correctionele rechtbank van Luik. Lammers is een gewezen militant van het extreemrechtse Westland New Post (WNP) en van het Front de la Jeunesse.

De zaak werd al verschillende malen ingeleid voor de correctionele rechtbank van Luik. De man wordt beschuldigd van aanranding van de minderjarige dochter van een ex-vriendin en het verspreiden van kinderporno. Tot een echte procedure kwam het echter nooit.

Lammers werd in 1992 tot levenslang veroordeeld voor de doodslag op twee diamantairs in Antwerpen. In 2002 kwam hij voorwaardelijk vrij, waarna hij in 2004 opnieuw werd veroordeeld voor het verbergen van een lijk. Hij vluchtte daarop naar Servië omdat hij niet opnieuw naar de gevangenis wilde. Daar werd hij na een tijd bij de kraag gevat en aan ons land uitgeleverd.

Door een gerechtelijke verwarring gebeurde die uitlevering enkel in het kader van eerder uitgesproken veroordelingen, en dus niet voor nieuwe zaken. Na een positief advies van Servië over verdere vervolging kan de zaak nu toch gepleit worden op 7 oktober.

Bron » Het Laatste Nieuws